Kako postati računovođa 21. stoljeća? - Minimax - internet računovodstveni i poslovni program

Kako postati računovođa 21. stoljeća?

Danas računovođa nije više „samo računovođa“ već mnogo više od toga, a njegova uloga znatno je šira od vođenja knjiga i unosa podataka u sustav. Napredak u tehnologiji, promjene u poslovanju, ali i zahtjevi klijenata donijeli su promjene i za računovođe koji se sve više fokusiraju na širenje ponude svojih usluga s ciljem zadovoljenja potreba klijenata. Sve više računovođa preuzima ulogu strateškog savjetnika pomažući tako tvrtkama da prebrode ovo izazovno vrijeme. Klijentima više nije dovoljno samo poslati brojke već i objasniti što one govore. Koja je uloga računovođe u 21. stoljeću i na što se potrebno fokusirati, saznajte u nastavku.

Ponudite klijentima dodatnu vrijednost

Klijenti danas traže puno više od vođenja knjiga i slanja brojki. Potreban im je pouzdan partner koji će ih savjetovati, pomoći u financijskom upravljanju te stvaranju produktivnijeg i profitabilnijeg poslovnog modela. Isto podrazumijeva unapređenje usluge prema klijentima kroz proaktivne savjete s fokusom na financijsku budućnost tvrtke. Pritom je važno kontinuirano se educirati, proširiti financijska i stručna znanja, pratiti inovacije, tehnologiju i programska rješenja kako biste klijentu mogli pružiti najbolju moguću uslugu.

Budite tehnološki osviješteni

Tehnologija kontinuirano napreduje u svim segmentima poslovanja pa tako i u računovodstvu. Tehnološki napredak ne mijenja samo način rada računovođe, već utječe i na način rada s klijentima kao i prikupljanje podataka. Kako bi ostali konkurentni i učinkoviti, korištenje online programskih rješenja, alata za automatizaciju i digitalizaciju te sigurnu pohranu podataka, danas su „must have“ za računovođu 21. stoljeća. Korištenjem odgovarajućih alata i resursa, klijentima pružate bolju uslugu, povećavate profitabilnost, ali i otvarate opcije za nove poslovne prilike.

Upravo pomoću računovodstvenog programa u oblaku, pristup podacima omogućen je bilo kada i bilo gdje. Pristupom podacima u stvarnom vremenu, svoje, ali i poslovanje svojih klijenata možete voditi učinkovitije, a mnogi poslovni procesi znatno su ubrzani; nešto što je nekada trajalo satima, danas je gotovo u nekoliko minuta. Na što sve morate paziti prilikom odabira odgovarajućeg računovodstvenog programa saznajte u besplatnom priručniku Kako odabrati računovodstveni program?

Budite inovativni

Raditi nešto jer se to oduvijek tako radilo ili je oduvijek tako funkcioniralo sve je manje prihvatljivo i otporno na promjene u poslovanju. Mnogi nisu skloni promjenama i ne žele iste ako sve funkcionira savršeno. No, je li to zaista tako? Zapravo biste uvijek trebali tražiti poboljšanja, rješenja i bolje opcije i alate i ne prihvatiti ono što danas radite kao jedino i trajno rješenje.

Povežite se sa svojim klijentima

Primjenom modernih alata znatno se može olakšati komunikacija i suradnja između računovodstvenog servisa i klijenta. Potreba za istim postala je izraženija za vrijeme pandemije COVID-19, kada su mnogi na određeni način bili prisiljeni raditi od kuće i preko noći reorganizirati svoje poslovanje. Tradicionalni način komunikacije, prijenosa informacija i razmjene dokumentacije više nije dugoročno održiv. Računovodstvo mora imati siguran i jednostavan način prijenosa informacija i dokumentacije koji je ujedno lak i razumljiv za korištenje klijentima. Računovođe koji su već koristili navedene alate puno su se brže i lakše prilagodili na novonastalu situaciju.

Kako uz Minimax do računovođe 21. stoljeća?

Programsko rješenje koje koristite u poslovanju danas također na određeni način mora ponuditi dodatnu vrijednost korisnicima. Više nije dovoljna samo obrada unesenih podataka, već i detaljne analize, distribucija i razmjena istih. Tu su i dodatne „nestandardne“ funkcionalnosti koje nisu nužne, no itekako olakšavaju svakodnevni rad. Upravo je Minimax idealno rješenje ako želite povećati konkurentnost, otvoriti put do novih stranaka, smanjiti ručne unose i pretipkavanje podataka, biti efikasniji i brži te u konačnici posvetiti vrijeme „core businessu“ umjesto rutinskim zadacima.

Nema kašnjenja s dokumentacijom, prepisivanja i neusklađenosti podataka. Automatska knjiženja, slanje bankovnih izvadaka i ulaznih računa direktno u program samo su neke od prednosti koje Minimax nudi s ciljem povećanja efikasnosti i digitalizacije poslovanja.

S obzirom na to da je riječ o programu u oblaku, pristup je omogućen bilo kada i bilo gdje te tvrtka u svakom trenutku ima pregled nad svojim poslovanjem. Uzevši u obzir trenutnu situaciju i način rada, ključna prednost leži u tome što se putem programa možete povezati sa svojim klijentom i razmjenjivati dokumentaciju bez potrebe za fizičkim kontaktom. Minimax također bilježi sva knjiženja i obračune koje zatim automatski obračuna, omogućavajući Vam da brzo i jednostavno obračunate mjesečne računovodstvene usluge svojim klijentima.
Jednostavnost i lakoću korištenja Minimaxa možete besplatno isprobati tijekom 30 dana.