Kako znati što moj djelatnik radi? - Minimax - internet računovodstveni i poslovni program

Kako znati što moj djelatnik radi?

Stvar je svakog djelatnika što radi u svoje slobodno vrijeme, nakon završetka radnoga vremena, i kako ga koristi. Slobodno vrijeme djelatnika nas se ne tiče, ali nas se tiče što djelatnici rade unutar radnog vremena i kako je to najbolje evidentirati.

Najčešći način evidencije je praćenje radnoga vremena. Mi smo u Saop-u razvili sustav koji detaljno evidentira radno vrijeme svakog djelatnika – od vremena kada je djelatnik došao na radno mjesto, otišao na pauzu, izašao službeno ili privatno pa do odlaska s radnoga mjesta. Sustav na jednostavan način bilježi sve te aktivnosti s osobnim Rfid karticama dodijeljenim svim djelatnicima. Taj sustav dozvoljava i planiranje godišnjih odmora, tako da svaki djelatnik samostalno unosi termine u željenom periodu.

Naravno, evidentirati se mogu i ostali segmenti u poslovanju, recimo vozni park, računala, mobilni telefoni i tableti, ulaz i izlaz robe, te manipulacija artiklima i raznim materijalima.

Vozni park tvrtki najčešće se nadzire GPS uređajima kojima se prati trenutna lokacija vozila u stvarnom vremenu. Odlična je funkcionalnost ta što se putovanja mogu planirati i tako možete izbjeći nepotrebnu vožnju. Što se tiče terminalne opreme, računala, mobilnih telefona i tableta, nadzor i kontrola mogu se riješiti aplikacijama koje se instaliraju na uređaj i ograničenjima koja im se odrede te tako ograničavaju mogućnosti korištenja uređaja. Aplikacija može ograničiti pristup određenim sadržajima unutar radnog vremena, na primjer pristup web stranicama poput Facebooka i Twittera.

Napretkom tehnologije postalo je moguće popratiti gotovo svaki segment poslovanja, a praćenje se ne odnosi samo na djelatnike, već i na artikle, materijal itd.

Cilj, naravno, nije biti „Veliki brat“ , već povećati učinkovitost poslovanja svakog djelatnika i maksimalno smanjiti troškove. Kroz naš sustav iCenter možete jednostavno voditi evidenciju radnoga vremena djelatnika i zadovoljiti sve zakonske propise.

Za sve upite slobodno nam se obratite!

Vaš SAOP tim