Sigurnost podataka u "oblaku" - Minimax - internet računovodstveni i poslovni program

Sigurnost podataka u “oblaku”

Poslovanje u oblaku i korištenje aplikacija u oblaku promijenilo je kompletni način funkcioniranja informacijskih tehnologija i poslovanja općenito. Podatci se u sve više slučajeva čuvaju u oblaku, programi koje koristite nisu tu već na drugom kraju svijeta, Vaši mailovi nisu kod Vas u računalu, koristite Office koji nije na Vašem računalu. Prednost je dostupnost, ali svakodnevno se nameće pitanje sigurnosti.

Odgovor na to pitanje je kratak i nadasve jasan, DA! Unatoč tome, često čitate o otkrivanju korisničkih podataka, curenju informacija, te to na neki način stvara paniku i nepovjerenje korisnika prema oblaku. Sigurno mogu postojati određeni propusti ali identična stvar se može dogoditi i na Vašoj lokalnoj mreži i računalu. Često Vam se dogodi da zaboravite odraditi određenu nadogradnju, instalaciju novije verzije programa i tu se otvaraju vrata prema Vašim informacijama.

oblaku je priča malo drugačija. Nadogradnje su u stvarnom vremenu, backup podataka se radi čim učinite neku promjenu u dokumentu, prate se i detektiraju pokušaji upada u Vaše sustave , enkripcija je puno bolja nego na stolnom računalu i naravno imate pristup 24/7.

Najbolji primjer je da novac rijetko kada držite kod kuće , već je i on na neki način u oblaku, u Vašoj banci i vjerujemo da je tamo siguran.

Minimax računovodstvena aplikacija radi na istim ovim načelima. Poslujte sigurno, jednostavno i bez ikakvih ograničenja. Vrijeme koje bi inače potrošili na nepotrebne radnje utrošite na sebe. Uvjerite se u Minimax-ove kvalitete.

Vaš Saop tim.