Službena putovanja - Minimax - internet računovodstveni i poslovni program

Službena putovanja

Sanjali ste kolektivni ugovor, pravilnik o radu ili neki drugi interni dokument kojim su utvrđeni troškovi službenoga putovanja? Problijedite svaki put kada Vam netko spomene što Vam je sve potrebno kako biste ispoštovali zakonsku regulativu? Neka ovaj blog bude kratki osvrt Vama koji se želite prisjetiti što je sve potrebno za kreiranje naloga i obračuna službenog putovanja.

Za početak, što je ustvari službeno putovanje? Definirajmo ga kao putovanje za koje zaposlenik ima pravo na naknadu materijalnih troškova nastalih na tom službenom putovanju. Nalog za službeno putovanje izdaje se osobama koji su zaposlenici Vaše tvrtke. Glavni elementi naloga za službeni put su: datum izdavanja, ime i prezime osobe koja se upućuje na put, mjesto u koje osoba putuje, svrha putovanja, trajanje putovanja, vrijeme polaska na put, vrijeme povratka s puta, podatci o prijevoznom sredstvu, potpis ovlaštene osobe i pečat, obračun troškova, likvidacija obračuna te izvješće s puta.

Nalog je potrebno izdati prije odlaska na putovanje, a nakon popunjavanja potrebno je napraviti i obračun kojim se obračunavaju putni troškovi te JOPPD obrazac.

Kod obračuna putnih troškova potrebno je obračunati dnevnicu, troškove prijevoza i smještaja te ostalih troškova na službenom putovanju. Uz nalog i obračun službenog puta potrebno je priložiti „dokaz“ da je zaposlenik bio na službenom putovanju, kao što je npr. račun hotelskog smještaja, račun taxi prijevoza, račun iz restorana i sl., kako bi obračun i izvještaj bili ispravni.

Kako se ne biste puno zamarali detaljima, tvrtka Saop d.o.o. implementirala je aplikaciju miniMAX koja Vam omogućava lakše kreiranje naloga i obračuna službenog putovanja. U samo nekoliko koraka popunite formular, izdajte nalog za službeni put te napravite obračun. 

Želite li isprobati miniMAX? 

Besplatno probajte aplikaciju OVDJE

Sve što trebate napraviti jest kreirati korisnički račun i početi s radom u programu.

Prijavite se za prezentaciju

Već danas olakšajte vođenje svojega poslovanja uz kvalitetna softverska rješenja.

 

Vaš Saop d.o.o. tim