Smanjimo negativne efekte povećanja PDV-a na usluge u ugostiteljstvu - Minimax - internet računovodstveni i poslovni program

Smanjimo negativne efekte povećanja PDV-a na usluge u ugostiteljstvu

Strategijom razvoja turizma RH do 2020 planirano je uspostavljanje uvjeta za dodatno smanjenje fiskalne presije kroz smanjenje PDV-a, ali dogodilo se suprotno.

Novi „harač“ kako ga mnogi nazivaju povećao je PDV za ugostitelje s prihvatljivih 13% na skoro duplo većih 25%.

Dio ugostitelja je bio primoran podići cijene, smanjiti plaće djelatnicima i u najgorem slučaju otpustiti dio radne snage.

Ostali teret povećanja stope PDV-a snose sami, što bi dugoročno moglo dovesti do smanjenja kvalitete usluge i odustajanja od planiranih investicija.

U SAOP-u smo uvjereni da naše ERP rješenje iCenter kuhinja može pomoći, smanjenjem osnovnih izdataka ugostitelja.

Aplikacija omogućava jednostavno sastavljanje i kontrolu jelovnika. Na osnovu recepata preračunavaju se hranidbene vrijednosti obroka te se izračunava normativ utroška sastojaka po obroku. Omogućeno je ažurno praćenje potrošnje i stanja zaliha.

Podržano je automatsko naručivanje namirnica od dobavljača, s mogućnošću ručnog korigiranja, ako je to potrebno.

Navedene su samo osnovne funkcionalnosti, vjerujemo kako bi vam korištenje rješenja iCenter kuhinja olakšalo poslovanje te bi dovelo do smanjenja i racionalizacije troškova. Time bi fiskalni udar na poslovanje bio donekle ublažen.

Na raspolaganju smo za sva dodatna pitanja.

Vaš SAOP tim.