Bez instaliranja i nadogranji

Program nije instaliran na računalu, već na udaljenom serveru. Svaki put kada se korisnik prijavi, ulazi u posljednju verziju programa jer za nadogradnje brine ponuditelj programa.

Pristup s bilo kojeg uređaja

Podatci su putem interneta dostupni od bilo kuda i bilo kada. Do istih podataka i dokumenata može pristupiti i poduzetnik i računovođa, što omogućuje pregledan i brz protok informacija.

 

Bez kupovanja i skrivenih troškova

Internetski programi ne kupuju se, već se za njih plaća mjesečni najam za uporabu. Uključene su sve nadogradnje, održavanja, ažuriranje obračunskih podataka i korisnička potpora.

Što je oblak?

Jednostavno rečeno, radi se o pristupu podatcima i programima putem interneta, a spremljeni su na udaljenim serverima, umjesto na lokalnom računalu. „Oblak“ je metafora za „farmu servera“, a izraz dolazi iz prošlosti i prvih shematskih prikaza na kojima su udaljene servere nacrtali kao „pahuljaste oblake“ koji primaju i šalju informacije. 
S poslovanjem u Oblaku srećemo se svakodnevno: porezne potvrde, internetsko bankarstvo, aplikacije na mobitelima, e-mail i drugo. 

Zašto je računovodstvo u oblaku najbolje rješenje?

Tehnologija u Oblaku donijela je promjene u načinu poslovanja. Stalni pristup i neovisnost želje su modernog poduzetnika i računovođe koji žele imati podatke uvijek dovoljno blizu. Program u Oblaku podatke automatski sprema, što znači da su sigurni čak i u slučaju da Vam se računalo pokvari.
Okruženje u kojem radite ostaje isto, bez obzira na to kojim računalom se povezujete.

Koliko su sigurni podatci?

Sigurnost podataka u Oblaku: u SAOP-u neprestano ulažemo u razvoj novih tehnologija koje osiguravaju najveću sigurnost podataka. Naši stručnjaci svaki dan prate i nadograđuju tehnologije pomoću kojih osiguravamo maksimalnu sigurnost. Za prijenos podataka putem interneta (od servera do korisnika) koristimo najbolje metode kriptiranja, zato su ti podatci neuporabljivi za zlonamjerne osobe kojima bi uspjelo presresti podatke.