Meni Zatvori

Minimax iz ugla Minimax računovotkinje godine

  • 10. 2. 2022.

Koliko ste puta čuli da je neko dijete na upit „što želiš postati kad odrasteš“ odgovorilo „računovođa“? Gotovo da se i ne možemo sjetiti da se to ikada dogodilo. To zapravo niti ne čudi jer nije ovo jedna od profesija koja se obavlja „u hodu“, koja je jednostavna i o kojoj se djeci priča. Štoviše, ozbiljna je i poprilično stresna. Takvom ju čine čvrsti rokovi, česte izmjene zakonskih propisa i kratko vrijeme koje je ostavljeno za popunjavanje raznih formulara i porezne prijave koji, bez obzira na sve, ne smiju imati pogreške.

Ipak, gospođa Vesna Varšava s brojkama se, kako kaže, uvijek dobro slagala. Razvijati se u smjeru računovodstva i financija njoj je bio logičan slijed događaja.

Kad se talent, želja i volja za kontinuiranim educiranjem i razvojem te ljubav prema poslu spoje u jedno, uspjeh je neminovan. Poslovne uspjehe, osim kontinuiranoj edukaciji, prepisuje praćenju novih tehnologija i specijalizacija, dobroj organiziranosti i građenju kvalitetnog odnosa s klijentima, na obostranu korist i zadovoljstvo.

Odlike uspješnih računovođa pronađite ovdje.

U prilog tome da su njeni klijenti uistinu zadovoljni uslugom koju im pruža, govori i činjenica da su je baš oni izabrali kao Minimax računovotkinju godine. Nagradu, kaže, nije očekivala, no sreću i zadovoljstvo što je njen trud prepoznat i nagrađen nije mogla sakriti. A i ne treba. Neka njoj, ali i svima drugima posluži kao dodatna motivacija, posebno u ovo nesigurno i promjenjivo vrijeme koje sa sobom nosi mnogo izazova.

Najčešći izazov, navodi gospođa Vesna, tumačenje je nejasnih zakonskih propisa koji vrlo često u kratkom roku stupaju na snagu, a vremena uvijek nedostaje.

Da bi si vrijeme potrebno za obavljanje rutinskih i ponavljajućih poslova što više skratila i, po mogućnosti automatizirala poslovanje, krenula je u potragu za online računovodstvenim programom koji zadovoljava većinu njenih potreba i koji ima sluha za prijedloge nadogradnje istoga.

Odlučila se za Minimax jer je, kako kaže, ispunio oba kriterija. Imati program koji se kontinuirano nadograđuje, uvažavajući prijedloge računovodstvene struke te brza korisnička podrška posebno su joj važni, a Minimax računovodstvenom programu upravo to je politika poslovanja.

Prelaskom na Minimax, ističe nam gospođa Vesna, znatno su ubrzali procese rada. Automatizirani obračuni plaća, izrada godišnjih financijskih izvještaja, izrada statističkih izvještaja, brz pregled poslovanja i sl., oslobodili su im dragocjeno vrijeme za privlačenje novih klijenata, posvećivanje postojećima, ali i za rast tvrtke.

Osim toga, navela nam je i niz funkcionalnosti koje joj olakšavaju poslovanje te Minimax izdvajaju od konkurencije na tržištu. Neke od njih su: zamjena konta samo jednim klikom, upozorenje o prelasku limita za ulaz u PDV, pretinac za dokumente, automatsko zaprimanje e-računa u ulazne dokumente pretinca i mnoge druge.

Sve prednosti Minimax programa za računovođe pronađite ovdje.

Pod „rastom tvrtke“, vjerujemo da je mislila i na širenje lepeze usluga koje računovodstveni servisi imaju u ponudi.  Jedna od njih je i financijski konzalting za kojeg smatra da će, uslijed zamjene računovodstvenih poslova umjetnom inteligencijom, u budućnosti postati „core“, odnosno glavna aktivnost računovođa.

Ove promjene, vjeruje, neće se dogoditi preko noći, no u jedno smo sigurni, Solventa računovodstveni servis bit će spreman.

Sličan sadržaj

Besplatne priručnike, snimke, webinare i članke sa poslovnim i zakonodavnim savjetima za vas pripremaju razni stručnjaci.